Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012











Ακραίφνιο – Στείρι  2-3

Συναρπαστικό παιγνίδι έγινε το Σάββατο στο Ακραίφνιο. Το Στείρι έκανε την έκπληξη και πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στον γηπεδούχο Απόλλωνα ο οποίος προσπάθησε, ήταν καλύτερος, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Το Στείρι προηγήθηκε στο 36΄με τον Σκλήρη και λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια το σκόρ έγινε 0-2 με κοντινή κεφαλιά του Μπακούρου. Οι αμυντικοί του Ακραιφνίου και στις δύο περιπτώσεις έκαναν κυριολεκτικά δώρο τα γκόλ στους αντιπάλους τους. Οι γηπεδούχοι σέ όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν μιά άκαρπη υπεροχή και έχασαν ξανά απίστευτες ευκαιρίες για να προηγηθούν ή και να ισοφαρίσουν από τη στιγμή που ήταν πίσω στο σκορ.
Το παιγνίδι στο δεύτερο μέρος του έγινε ρώσικη ρουλέτα. Το Ακραίφνιο πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή ακριβώς με την έναρξη του ημιχρόνου. Ο Αγαπητός πήρε τη θέση του Μάρα και αμέσως η μηχανή των γηπεδούχων πήρε μπροστά. Έτσι στο 52΄ο Μπλούνας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και το πέναλτυ μετέτρεψε σε γκόλ ο Τερόλλι μειώνοντας σε 2-1. Στο  64΄ ο ίδιος παίκτης με καταπληκτική κεφαλιά έκανε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το 2-2. Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να γυρίσουν το παιγνίδι κι έβαλαν πλώρη να κάνουν την ολική ανατροπή και να κερδίσουν το τρίποντο. Ο έμπειρος Μπέλλος όμως είχε άλλη γνώμη. Στο 79΄ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση απέφυγε όμορφα δύο αντιπάλους και με καταπληκτικό σούτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Το Ακραίφνιο προσπάθησε ξανά για την ισοφάριση αλλά ο χρόνος που είχε στην διάθεσή του ήταν λίγος. Στο 82΄οι γηπεδούχοι έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζιάκα με 2η κίτρινη. Κάπου εκεί κρίθηκε και το αποτέλεσμα αφού στο τέλος οι όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν στόχο.
Καλύτεροι από το Ακραίφνιο οι Μαυροδήμος, Τερόλλι, Ζαβέρδας, Μπλούνας. Από το Στείρι ξεχώρισαν ο τερματοφύλακας Καραμπάτσος, ο Ματθαίου, ο Σκλήρης και ο Μπέλλος.
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ακραιφνίου Νεκτάριος Κουκοβίνος έκανε τις εξής δηλώσεις : «Μπήκαμε χαλαροί στο παιγνίδι πιστεύοντας πώς παίζουμε με εύκολο αντίπαλο και το πληρώσαμε ακριβά. Τα δύο γκολ με τα οποία βρεθήκαμε πίσω στο σκορ ήταν έναν πολύ καλό μάθημα αφού και στις δύο φάσεις οι αμυντικοί μας αντέδρασαν πολύ άσχημα. Στο ημίχρονο κάναμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις και μπήκαμε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τις ισορροπίες. Τα καταφέραμε έως ένα σημείο αλλά και πάλι στο 3ο γκόλ δεν είχαμε την αυτοσυγκέντρωση που έπρεπε. Μπορεί ο ποδοσφαιριστής του Στειρίου να έχει την εμπειρία Δ΄ Εθνικής αλλά δεν επιτρέπεται να περνάει αντίπαλος μέσα στην περιοχή μας με τη μπάλα και μάλιστα από δύο παίκτες επειδή εμείς για άλλη μιά φορά έχουμε λάθος θέση. Στο ποδόσφαιρο τα λάθη πληρώνονται. Δεν πειράζει όμως, μόνο έτσι μαθαίνει κανείς, μέσα από τα λάθη.»