Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Οι σκέψεις της ΕΠΟ για τη νέα Γ' Εθνική


Στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφασίστηκε ότι θα θεσπιστούν κριτήρια όσον αφορά την συμμετοχή των ομάδων στη νέα Γ' Εθνική. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ελαστικά, αλλά ακόμα κι αυτά ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιες ομάδες σε σημείο που ίσως να μην καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή.
Τα κριτήρια αυτά θα συζητηθούν αναλυτικά στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ και θα ληφθούν αποφάσεις, αφού είναι σίγουρο ότι θα μπουν κάποιες δικλείδες, που για πολλά σωματεία θα είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο.
Για να κάνουμε το πράγμα πιο λιανά, η ΕΠΟ θέλει να γνωρίζει αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα κάθε σωματείου, αφού στόχος είναι να δώσει τέλος σε παχυλά μπάτζετ, τα οποία στο τέλος πέφτουν έξω με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.
Επίσης, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στους "μικρούς". Η Ομοσπονδία δεν θα αναγκάζει τις ομάδες να χρησιμοποιούν 2 ή 3 "μικρούς" σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μάλλον θα το αφήσει στην διακριτικότητά τους.
Ακόμα, απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των σωματείων στη Γ' Εθνική, θα είναι η ύπαρξη τμημάτων υποδομής, ειδικά στην Κατηγορία των Παίδων, αφού οι Νέοι πιθανότατα θα καταργηθούν από την ΕΠΟ.
Όσον αφορά τους ξένους, η Ομοσπονδία θα απαγορεύσει την συμμετοχή τους, καθώς θέλει να αγωνίζονται μόνο Ελληνες στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.
Υπάρχει και ένα ζήτημα που θα τεθεί και έχει να κάνει με τα γήπεδα. Οι πληροφορίες λένε ότι μία από τις προϋποθέσεις για να δηλώσει μια ομάδα συμμετοχή, θα πρέπει το γήπεδό της να έχει μια κερκίδα τουλάχιστον 300 θέσεων και να πληροί όλους τους κανόνες ασφάλειας. Στην περιοχή μας, βέβαια, το δύσκολο είναι να βρεθεί το γήπεδο και μετά να δούμε αν πληροί όλους τους κανόνες...
Ολα αυτά είναι σκέψεις και προτάσεις που έχουν θέσει οι κ.κ. Σαρρής, Παπακωνσταντίνου, Τζανόπουλος και αναμένεται έγκριση από το Δ.Σ. Πάντως, αυτό είναι περίπου το πλαίσιο που θα υπάρχει στη νέα Κατηγορία, χωρίς να αποκλείονται επιπρόσθετα κριτήρια που θα έχουν σχέση με το οικονομικό κομμάτι.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ