Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΑΝΕΜΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟ-ΣΕ ΣΩΜΑ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ




Άνεμος αισιοδοξίας για την νέα χρονιά στον Ειδυλλιακό - Σε σώμα η νέα διοίκηση
Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση του Ειδυλλιακού. Πρόεδρος εξελέγει ο Δημήτρης Παππάς. Αντιπρόεδρος Χρήστος Δήμας. Γενικός Γραμματέας Ξενοφών Λιώρης. Ταμίας Γιάννης Μειντάνης. Εφορος Ποδοσφαιρικού Τμήματος Μαρία Δουδέση. Μέλη: Σωτήρης Λιώρης, Κώστας Μειντάνης.
Προπονητής για τη νέα χρονιά θα είναι ο Μιχάλης Κάσδαγλης.
Ο Α.Σ Ειδυλλιακός ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1970 από μια παρέα φίλων του ποδοσφαίρου με προεξέχοντες τους Σωτήρη Λιώρη, Κώστάκη Λούκο, Δημήτρη Καραϊσκο, Τάκη Γκιόκα, Νίκο Λιώρη, Ηρακλή Μπέλση, Τάσο Ρούσση κ.α.
Η παρθενική εμφάνιση της ομάδας πραγματοποιήθηκε την σαιζόν 71′-72′ στην Γ’ κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) με πρώτο προπονητή στην ιστορία της τον Βασίλη Καλαπόδη (πρώην ποδσφαριστή του Ορφέα Αιγάλεω).
Ο σύλλογος κατάφερε πολύ γρήγορα να συσπειρώσει την πλειοψηφία των κατοίκων των Βιλλίων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την απαραίτητη ώθηση στην ποδοσφαιρική ομάδα να ανέβει άμεσα δύο κατηγορίες και να αγωνιστεί τελικά την περίοδο 1973 – 1974
στην Α’ κατηγορία του Πειραιά. Με ισχυρή και εύρωστη (μέσω πληθώρας εκδηλώσεων) διοίκηση, που είχε ήδη δημιουργηθεί
υπό την προεδρία του Θεόδωρου Βάππα και μια αξιόλογη και σκληροτράχηλη ομάδα με προπονητή τον Φερλέμη, κατάφερε την άνοιξη του 75′ να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο ειδικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (μπαράζ) στο οποίο μετείχαν οι νικήτριες ομάδες των πρωταθλημάτων των τοπικών Ενώσεων με σκοπό την άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε παραδοσιακές και ισχυρές ομάδες της εποχής, δεν κατάφερε τελικά να εκπληρώσει το όνειρο της ανόδου τερματίζοντας στην 4η θέση της ειδικής βαθμολογίας (τελική βαθμ. μπαραζ 1975).
Την εποχή εκείνη, πλην των εξαίρετων γηγενών παικτών πέρασαν από την ομάδα αξιόλογοι παίκτες και προπονητές που προέρχονταν από ιστορικές ομάδες όπως-μεταξύ άλλων- οι Aφοι Τσικνάκη και Μουρλάς (Ορφέα Αιγάλεω), Βασιλάκης
(τερμ/κας – Χαϊδάρι), Μπόφος (Πανελευσινιακό), Μποτίνος (Ολυμπιακού – παίκτης / προπονητής), Πορτοκάλης (Εθνικός Πειραιώς), Σίμος (Αιγάλεω), Γιώργος (Ντάν) Μακρυνώρης (προπονητής ανόδου από Β’ σε Α’). Ο κύκλος της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του συλλόγου, έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 70′ με τον υποβιβασμό της σταδιακά στην τελευταία κατηγορία του Πειραιά.
Στις πιο πρόσφατες σελίδες της ιστορίας της, η ομάδα του Ειδυλλιακού επέστρεψε στην Α΄ κατηγορία του Πειραιά ύστερα από απουσία περίπου 25 ετών την περίοδο 2001 – 2002 πραγματοποιώντας, εκμεταλλευόμενη τη δύναμη που παραδοσιακά της δίνει η έδρα της, εξαιρετικές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο (αποκλείοντας ομάδες Δ’ Εθνικής) παραμένοντας αήττητη εντός έδρας για δύο σχεδόν αγωνιστικές σαιζόν. Την περίοδο 2003 – 2004, μετά και τη διάσπαση της ΕΠΣ Πειραιά, η ομάδα εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ένωση Δυτικής Αττικής (ΕΠΣΔΑ) τερματίζοντας στην 3η θέση της τελικής βαθμολογίας στην «παρθενικής» της εμφάνιση στην Α’ κατηγορία της νεοσύστατης ένωσης.
Ακόμη μια σημαντική στιγμή στην πιο πρόσφατη ιστορία του συλλόγου είναι η άνοδος στην Α’ κατηγορία την περίοδο 2006 – 2007,
η οποία συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς και μια επιτυχημένη πορεία μέχρι τον ημιτελικά της διοργάνωσης του κυπέλλου όπου αποκλείστηκε δύσκολα από τον τότε αγωνιζόμενο στη Δ’ Εθνική Πανελευσινιακό.
Την παρούσα χρονική στιγμή ο σύλλογος αποτελεί την βασική πηγή οργανωμένου αθλητισμού για την ευρύτερη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Βιλλίων και Οινόης καθώς, πέραν της ανδρικής ομάδας, τα τελευταία χρόνια έχουν συσταθεί αντίστοιχες ομάδες εφήβων, παίδων και juniors οι οποίες καλλιεργούν συστηματικά τον αθλητισμό μέσω του ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας στα οικεία πρωταθλήματα και τουρνουά.
Τέλος, μέσα στο 2012 συγκροτήθηκε σε οργανωμένη μορφή η ομάδα βετεράνων του συλλόγου με σκοπό την άθληση και την φιλανθρωπική συνδρομή σε ανάλογες εκδηλώσεις.