Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο Κώστας Τσάνας είναι ο προπονητής που θα διαδεχθεί τον Σερχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Οι δηλώσεις του νέου προπονητή της Εθνικής Ελλάδος:

«Ευχαριστώ θερμά την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την Εθνική Ομάδα. Για να έχει αποτέλεσμα αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που αρχίζουμε, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε σε ποια θέση βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι οι διεθνείς έχουν, πάνω απ’ όλους, τη δύναμη για να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Αυτή τη δύναμη έχουν παίκτες που αντιμετωπίζουν την Εθνική ως πραγμάτωση των στόχων τους. Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία. Διότι η Εθνική υπήρχε και θα υπάρχει ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι παίκτες της ή ο προπονητής της. Είναι πάνω από πρόσωπα».


Τέσσερις επιστροφές στην Εθνική ενόψει Φινλανδίας και Ρουμανίας

Εκπλήξεις επεφύλασσε στην ανακοίνωση των «λεγεωνάριων» της Εθνικής ο Κώστας Τσάνας, αφού επανέφερε στην προεπιλογή τους Χολέμπας, Βύντρα, Παπαδόπουλο και Πέτσο!



Ο Χοσέ Χολέμπας, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Λουκάς Βύντρα και ο Θανάσης Πέτσος επιστρέφουν στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας, για τους αγώνες με τη Φινλανδία (4/9, εντός) και Ρουμανία (7/9,εκτός) για την προκριματική φάση του Euro 2016.

Οι «λεγεωνάριοι» είναι οι εξής:
Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε), Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Μανωλάς (Ρόμα), Βαγγέλης Μόρας (Ελλάς Βερόνα), Παναγιώτης Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τζένοα), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κώστας Σταφυλίδης (Λεβερκούζεν), Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ), Ανδρέας Σάμαρης, Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα), Λουκάς Βύντρα (Χάποελ Τελ Αβίβ), Γιάννης Φετφατζίδης (Αλ Αχλί Τζένταχ), Θάνος Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης).
Εκτός παραμένει ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος δεν έχει βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και βρίσκεται σε συζητήσεις με συλλόγους του MLS, όπως και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που δεν έχει ούτε εκείνος κάποια ομάδα.

Η παρθενική συμμετοχή του Πέτσου ήταν για το φιλικό Βοσνία στις 10/08/11 επί εποχής Φερνάντο Σάντος και από τότε δεν είχε κληθεί ξανά στη «γαλανόλευκη».