Στον τελικό του κυπέλλου Βοιωτίας πέρασε ο Επαμεινώνδας που κατάφερε να αποκλείσει στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι τον Κιθαιρώνα σε ένα παιχνίδι όπου οι δυο ομάδες σε ένα πραγματικό ντέρμπι πρόσφεραν απλόχερα γκολ και θέαμα πιστοποιώντας ότι όντως είναι από ττιςκαλύτερες και παραδοσιακές δυνάμεις στη Βοιωτία. Το κανονικό παιχνίδι έληξε 3-3, στην παράταση δεν είχαμε κάποια αλλαγή και στα πέναλτι η ομάδα των Λεύκτρων στάθηκε ψύχραιμη και εύστοχη σε αντίθεση με τον Κιθαιρώνα που έδειξε νευρικότητα και… αστοχία. Το σκορ στα πέναλτι 1-4 και συνολικά 4-7 για τον Επαμεινώνδα.
Οργή Κιθαιρώνα…
Πριν πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι να πούμε ότι ο αγώνας «στιγματίστηκε» με τα σοβαρότατα παράπονα των ανθρώπων του Κιθαιρώνα που μετουσιώθηκαν σε οργή, φωνές, διαμαρτυρίες από παράγοντες, προπονητής και ποδοσφαιριστές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του stereasports αύριο κιόλας η διοίκηση του Κιθαιρώνα ετοιμάζεται να «καταθέσει» τα δελτία και να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα.
Oργή και αγανάκτηση επικρατεί στο Καπαρέλλι για την διαιτησία του Γιώργου Μιχαηλίδη στον ημιτελικό με τον Επαμεινώνδα. Οι άνθρωποι του Κιθαιρώνα έχουν σοβαρότατα παράπονα από την διαιτησία υποστηρίζοντας ότι τους… στέρησε την είσοδό τους στον τελικό του κυπέλλου.
«Έπαιξαν σε βάρος ενός ολόκληρου χωριού και σε βάρος μιας ιστορικής ομάδας» θα μας πουν συγκεκριμένα παράγοντες της ομάδας. «Έπρεπε να αποβληθούν Καναρής και Παπαναστασίου ενώ εφευρέθηκε και ένα ανύπαρκτο πέναλτι» τονίζουν οι του Κιθαιρώνα που στο τέλος αγανακτισμένοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς όλες τις κατευθύνσεις.Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στο Καπαρέλλι για την διαιτησία του Γιώργου Μιχαηλίδη στον ημιτελικό με τον Επαμεινώνδα. Οι άνθρωποι του Κιθαιρώνα έχουν σοβαρότατα παράπονα από την διαιτησία υποστηρίζοντας ότι τους… στέρησε την είσοδό τους στον τελικό του κυπέλλου.
«Έπαιξαν σε βάρος ενός ολόκληρου χωριού και σε βάρος μιας ιστορικής ομάδας» θα μας πουν συγκεκριμένα παράγοντες της ομάδας. «Έπρεπε να αποβληθούν Καναρής και Παπαναστασίου ενώ εφευρέθηκε και ένα ανύπαρκτο πέναλτι» τονίζουν οι του Κιθαιρώνα που στο τέλος αγανακτισμένοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς όλες τις κατευθύνσεις.Είναι γεγονός ότι ο διαιτητής Γιώργος Μιχαηλίδης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έκανε αρκετά λάθη που σίγουρα επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα από κάποιες λανθασμένες σοβαρές διαιτητικές αποφάσεις, οι περισσότερες σε βάρος του Κιθαιρώνα κι έτσι είναι δικαιολογημένα τα παράπονα που εξέφρασαν στο τέλος οι άνθρωποι της ομάδας του Καπαρελλίου.
Σε όλα αυτά βέβαια δεν μπορεί να μειωθεί με τίποτα η μεγάλη πρόκριση που πήρε για τον τελικό ο Επαμεινώνδας που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι ξέρει πολύ καλά να τηρεί τις… παραδόσεις ως ομάδα κυπέλλου.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τα λάθη…
Τα σοβαρά λάθη που έγιναν από την διαιτησία είναι κατά σειρά τα εξής:
Στο 42* ο Καναρής υπέπεσε σε φάουλ δίνοντας και αγκωνιά. Δόθηκε το φάουλ αλλά ούτε καν κίτρινη κάρτα που θα ήταν και η δεύτερη με συνέπεια να είχαμε την αποβολή του παίκτη του Επαμεινώνδας κι έτσι θα άλλαζαν οι ισορροπίες του αγώνα κι ενώ ο Κιθαιρώνας προηγείτο 1-0. Την δεύτερη κίτρινη «γλύτωσε» ο Καναρής και στο 64* σε φάουλ που υπέπεσε.
Στο 48* ο Στάθης από βαθιά μπαλιά του Ραχούτη βρέθηκε σε θέση βολής για… αλλά κακώς υποδείχθηκε από τον β’ βοηθό Τέντζο σε θέση οφ’ σάϊντ
Στο 65* σε χέρι του Παπαναστασίου δόθηκε μεν το πέναλτι υπέρ του Κιθαιρώνα όχι όμως και η κόκκινη κάρτα όπως θα έπρεπε στον αμυντικό του Επαμεινώνδα.
Στο 81* σε προβολή του Κώνστα δόθηκε πέναλτι υπέρ του Επαμεινώνδα που ισοφάρισε. Και ήταν αυστηρή η απόφαση και ενδεχόμενα να ήταν και λίγο εκτός περιοχής.
Ο αγώνας
Γενικά έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι κι εν εξαιρέσουμε τα διαιτητικά λάθη οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και τα κατάφεραν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Το παιχνίδι είχε δυο διαφορετικές όψεις. Στο α’ ημίχρονο ο Κιθαιρώνας «πάτησε» καλύτερα μέσα στο γήπεδο έχοντας τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων πετυχαίνοντας παράλληλα δυο γκολ ενώ θα μπορούσε να διευρύνει περισσότερο το σκορ.
Σε αυτό το διάστημα ο Επαμεινώνδας δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται αλλά κατάφερε να ισορροπήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου και μάλιστα μείωσε κάτι που τον έβαλε στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με γκολ και φάσεις εκατέρωθεν με τον Επαμεινώνδα να μπάινει πιο δυνατά αλλά και τον Κιθαιρώνα στη συνέχεια να ισορροπεί με συνέπεια να καταλήξουμε στο… αγγλικό 3-3.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φάσεις & Γκολ
10* Σε φάουλ του Λάμπρου, ο Ραχούτης εξ επαφής έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε πάνω στον Κουρουμπέτση που απομάκρυνε και στη συνέχεια οι αμυντικοί την έδιωξαν αποσοβώντας τον μεγάλο κίνδυνο.
17* Σε κόρνερ του Λαλιώτη, ο Φίλης έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
18* Ο Μπατσούλης έξω από την περιοχή έπιασε το ξαφνικό σουτ αλλά ο Κουτρούμπας δεν αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε σωτήρια πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.
25* Σε φάουλ του Τσαλμά ο Κουτρούμπας απέκρουσε προσωρινά τη μπάλα, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να τη διώξουν κι έτσι ο Μπατσούλης από πλάγια με σουτ την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
30* Ο Σεχάϊ από πλάγια εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα «ξεγέλασε» τον Κουτρούμπα και κατέληξε στα δίχτυα (2-0).
45* Ο Στάθης έπιασε από κοντά το σουτ αλλά ο Σεχάϊ πάνω στη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο καραδοκών Σοφός με φοβερό σούτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.
52* Σε κόρνερ του Λάμπρου ο Ραχούτης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2.
65* Πέναλτι για τον Κιθαιρώνα σε χέρι του Παπαναστασίου. Ο Κουκούλας το εκτελεί και κάνει το 3-2.
81* Πέναλτι για τον Επαμεινώνδα. Το εκτελεί ο Καπέλιος και ισοφαρίζει σε 3-3.
103* Ο Σταμέλος θα πιάσει το γυριστό σουτ αλλά ο Κουτρούμπας σε ετοιμότητα θα διώξει σε κόρνερ.
109* Ο Στάθης μπήκε στην περιοχή από πλάγια, έκανε το πλασέ αλλά ο Κουρουμπέτσης έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια.
Τα πέναλτι
Καπέλιος 0-1
Σεχάϊ 1-1
Ραχούτης 1-2
Μπατσούλης απέκρουσε ο Κουτρούμπας
Παπαναστασίου 1-3
Φίλης άουτ
Χρυσικός 1-4
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Οι διακριθέντες
Από τον Επαμεινώνδα κορυφαίοι οι Στάθης, Σοφός, Κόκκαλης, Ραχούτης και Καραλίου και από τον Κιθαιρώνα οι Σεχάϊ, Λάμπρου, Μπατσούλης, Κουκούλας και Τσαλμάς.
Η διαιτησία
Για τον Γιώργο Μιχαηλίδη τα είπαμε. Απλά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κι έκανε λάθη. Ο Βαγγέλης Τέντζος ελέγχεται για τη φάση του 48* ενώ ο Στέφανος Ξηρογιάννης ήταν πολύ καλός.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Κιθαιρώνας (Σωτήρης Παπαναστασίου): Κουρουμπέτσης, Πικάσης. Σεχάϊ, Ντελής, Κώνστας (86* Χρήστου), Λάμπρου Β., Φίλης, Καλαντζής (60* Παπαθανασίου), Τσαλμάς (98* Σταμέλος), Μπατσούλης, Κουκούλας.
Στον πάγκο: Γερογιάννης, Μπόβαλης, Σκουρτανιώτης, Μυτιλήνης
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Έπαμεινώνδας (Άγγελος Κυριάκος): Κουτρούμπας, Στάθης, Παπαναστασίου, Λαλιώτης, Χρυσικός, Σοφός, Καναρής (70* Σταμάτης), Κόκκαλης, Ρχαχούτης, Λάμπρου (70* Καπέλιος), Κουτσοδήμος (13* λ.τ. Καραλίου).
Στον πάγκο: Λεμπέσης, Ρόκας, Χασάπης, Αναστασίου,