Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ Κ19 ΜΕ ΤΟ ΒΟΙΩΤΟ ΑΣΣΟ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ




Οι πιτσιρικάδες του Γιάννη Γκούμα απέδρασαν από τη Σλοβακία (1-0) σε φιλικό αγώνα κι έδειξαν καλά στοιχεία ενόψει των κρίσιμων προκριματικών που έρχονται.

Με επιτυχία πέρασε το πρώτο από τα δύο τεστ ενόψει των προκριματικών του EURO U19 η Εθνική Νέων.
Οι ομάδα του Γιάννη Γκούμα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κόντρα στη Σλοβακία, επικρατώντας εκτός έδρας με σκορ 1-0.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον 18χρονο Χρήστο Γιούση της ΑΕΚ στο 76‘. Η γαλανόλευκη είχε την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, την ώρα που απειλήθηκε… ελάχιστα από τους γηπεδούχους.
Την προσεχή Κυριακή (8/10) η Εθνική U19 δίνει νέο φιλικό με την Τσεχία. Ουσιαστικά, αυτό το ματς θα αποτελέσει την πρόβα-τζενεράλε για τα παιχνίδια στον προκριματικό όμιλο του EURO U19, τον προσεχή Νοέμβριο στο Ηράκλειο (8-14/11), όπου η Ελλάδα έχει κληρωθεί με ΡωσίαΡουμανία και Γιβραλτάρ.

Η σύνθεση της Εθνικής


Σιαμπάνης, Παπάζογλου (73’ Πετράκης), Δημητρίου, Μπαξεβάνος (63’ Ζήσης), Τζοβάρας (63’ Μελιόπουλος), Χατζηδίμπας (73’ Πέιος), Καμπετσής, Ξενιτίδης (63’ Δημήτρουλας), Κωστανάσιος (63’ Γιούσης), Δουβίκας (63’ Εμμανουηλίδης), Ταμπάς (73’ Γαλούπης).

Το… μεγάλο αστέρι του Αστέρα Τρίπολης απέτρεψε την ήττα της Εθνικής Νέων απέναντι στην Τσεχία!
Δεν χάνει… με τίποτα η Εθνική Νέων!
Μπορεί οι πιτσιρικάδες του Γιάννη Γκούμα να βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, στο φιλικό με την Τσεχία, ωστόσο κατάφεραν να μείνουν… όρθιοι!
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ρούσεκ στο 41’, ωστόσο ο Τάσος Δουβίκας “μίλησε” στο 82’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στο τελευταίο τεστ της Ελλάδας U19 πριν τα προκριματικά του EURO U19.
Κάπως έτσι, ο μικρός του Αστέρα Τρίπολης, που κατέγραψε τη δεύτερη συμμετοχή του με την Εθνική U19, επιβεβαίωσε τον… ντόρο γύρω από το όνομά του και το έντονο φλερτ που υπάρχει από ομάδες του εξωτερικού.

Η σύνθεση της Ελλάδας


Στεργιάκης, Πετράκης (69’ Παπάζογλου), Δημητρίου (77’ Τζοβάρας), Πέιος (56’ Χατζηδίμπας), Ζήσης, Μελιόπουλος, Δημήτρουλας (77’ Παππάς), Δουβίκας, Γιούσης (56’ Ξενιτίδης), Εμμανουηλίδης (56’ Κωστανάσιος), Γαλούπης (69’ Μπαξεβάνος).